לפני שתזרקו – מכשירי ספורט ביתיים שאפשר לתקן ולשמור במעבר דירה

תזונה נכונה, אורח חיים מאוזן, כמה פחות סטרס וכמובן ביצוע פעילות גופנית על בסיס קבוע, כל אלה הם הבסיס לגוף חזק ונפש בריאה. בעשור האחרון, יותר ויותר ישראלים בוחרים לאמץ את שיטת הקניה של מכשירי ספורט אליהם הביתה. למעשה, תחזוקה נכונה של מכשירי ספורט ביתיים מונעת תיקונים משמעותיים או את הצורך לזרוק אותם. האמת היא שחדר כושר ביתי מטופח מאפשר שמירה על כושר בנוחות הבית, ממש כמו בחדר כושר מקצועי. תחזוקת הציוד שומרת על תקינותו לאורך זמן, ויש לתחזק את המכשירים בהתאם להמלצות היצרנים. לקיום פעילות גופנית בבית יש מגוון של יתרונות בעיקר בהיבט של גיוון האימונים אונליין, רכישת ציוד מגוון וכמובן גמישות.

הקפדה על תחזוקה נכונה וקביעת לוח זמנים לניקיון מכשירי ספורט ביתיים

העדר תחזוקה עלול לגרום לציוד להישחק יתר על המידה ולנזק לציוד שמצריך את זריקת המכשירים. כמו כן, לפעמים, אם הציוד אינו מתוחזק היטב, האחריות עליו עלולה להתבטל. אבל ציוד שמתוחזק כהלכה מפחית את העלויות הכרוכות בהוצאות שאינן מתוכננות על תיקון מכשירי כושר, משפר את תפקוד המכשירים ומאריך את תוחלת חיי הציוד.

הקפדה על לוח זמנים קבוע לניקיון מכשירי ספורט ביתיים תסייע בשמירה על התאמה לתקני המותג בחדר הכושר הביתי. אתם יכולים להכין רשימת מטלות לתחזוקת הציוד על מנת לעקוב אחר הפעם האחרונה שבה הציוד טופל, לפי תאריכים ושעות, ומבט מהיר מגלה מתי בפעם האחרונה התבצע ניקוי של הציוד והמשטחים. אם תקפידו שיהיה לכם בבית את כלי הניקוי המתאימים ותתזכרו את עצמכם דרך היומן, הסיכוי לתקלות ובעיות במכשירי החשמל הביתיים כמו למשל הליכון או סטפר, יורד פלאים.

בדיקת בלאי

אחת לשבוע יש לבדוק ציוד שבור או בלוי. מומלץ לבדוק את הכבלים בציוד רב תפקודי, על ידי חיפוש התקלפות או קרעים בציפוי הגומי. יש לבדוק את רפידות המכשירים עבור קרעים או סדקים. יש לחפש ברגים רופפים או חסרים, ולהחליף כל רכיב שעלול להוות סכנה בטיחותית.

חיטוי מכשירי ספורט ביתיים

ציוד מלוכלך עשוי להוות סכנה בטיחותית. זיעה ושמני גוף נדבקים לריפודים ולמתכות. יש להקפיד על ניגוב מכונות בסיום השימוש בהן. ניגוב יומי כללי של המכונות מספר פעמים יסייע להקפדה על מניעת חומרים מאכלים פוטנציאליים.

יש לנגב משטחים ומסגרות עם מטלית לחה, כדי למנוע היווצרות חלודה. על מנת לבצע ניקוי יסודי יותר, מומלץ להימנע משימוש בחומרי ניקוי עם כימיקלים חזקים. הגישה הטובה ביותר היא לנקות מכשירי ספורט ביתיים עם חומרים שאינם שוחקים.

שימון מכשירים

יש לשמן מכשירי ספורט ביתיים עם חלקים נעים על בסיס קבוע. השימון מתבצע באמצעות ריסוס חומר סיליקון על מטלית נקייה ומריחת החומר על המכשירים.

למרות שלרוב ההליכונים יש מנגנוני תחזוקה עצמאיים, יש לבדוק אותם בקביעות, ולרסס סיליקון לתוך המסבים עם החלקת המטלית קדימה ואחורה על מנת להקפיד על מלוא טווח התנועה.

סקירת לוח הזמנים לתחזוקה

הגורמים שקובעים את התדירות הדרושה לביצוע בדיקת, חיטוי, ניקוי או תיקון של מכשירי ספורט ביתיים תלויים בהיבטים כמו:

  • בלאי קיים
  • משך ותדירות השימוש
  • וגיל הציוד.

לכן, סקירה שגרתית של נוהלי התחזוקה הנוכחיים, ותיקון מכשירים מקולקלים לפני שהנזק הופך להיות חמור מדי, הם צעדים שמאפשרים לוודא שהציוד יספק לכם חוויה אופטימלית בכל שימוש, מבלי שתצטרכו לזרוק את המכשירים במעבר דירה.

לסיכום, אם אתם מחפשים להכניס את הכושר לחיים שלכם ולהתחיל לזוז, אבל זמן פנוי זה לא משהו שיש לכם, זה הזמן להתחיל להתאמן בבית!

אהבתם? שתפו:
5/5
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
אולי יעניין אתכם גם: