איך עושים שדרוג או חיזוק מבנים ישנים ושחוקים?

לעיתים אנו נתקלים במצב בו יש לשדרג את המבנה הישן בו אנו מתגוררים, או את בית המשרדים של העסק שלנו או כל מבנה אחר כמו אולם אירועים, בית ספר, פנימייה, מלון ועוד. ישנן הרבה מאוד סיבות מדוע אנו נרצה נפנה לאפיק של שדרוג מבנים ישנים כאשר בראש ובראשונה היא העובדה שאנו צריכים לדאוג לבטיחות של המבנה. לאחר מספר שנים המבנה צובר בלאי, בייחוד מבנים שנבנו לפני עשרות שנים ולא נעשתה בהן כל פעולת אחזקה כלשהי ולכן יש צורך קודם כל לבצע פעולות אחזקה למען הבטיחות של המבנה במטרה להיות בטוחים שאותו מבנה ישאר מבנה בטוח. מעבר לכך הטרנדים של עולם הבנייה שהיו נהוגים לפני עשרות שנים הם כבר לא הטרנדים שהופכים את המבנה שלכם לעכשווי בימים אלה ולכן רענון של המבנה מבחינה ארכטקטורית הוא גם חשוב אם אנו רוצים לשמור על המבנה שלנו בתודעה או לעלות את הערך שלו. אז איך בעצם עושים שדרוג או חיזוק מבנים ישנים?

 

כיצד ניתן לשדרג מבנים ישנים באמצעות סקיילייט?

טכנולוגיית סקיילייט, או בשמה השני קירות מסך, נחשבת לפורצת דרך בעולם הבנייה ושדרוג המבנים. אנו רואים יותר ויותר מבנים המשלבים את האלמנט הזה שנקרא סקיילייט. הסיבה שאנו רואים מבנים רבים משתמשים בטכנולוגיה הזו היא לאור העובדה שהיא אחד הכלים הטובים ביותר לרענן מבנה ולהפוך אותו לעכשווי. קירות מסך, שהם קירות זכוכית שקופים למעשה גורמים לכך שאל המבנה יכנס אור יום רב, דבר שתורם רבות לניצול המשאבים הסביבתיים עבור המבנה, שכן יותר אור יום נכנס בכל שעות היום והצורך בתאורה מלאכותית יורד.

מעבר לכך, מבחינת ניראות חיצונית, התקנה של סקיילייט או קירות מסך אלומיניום או זכוכית גורמת לכך שהחלק החיצוני של הבניין הופך בין רגע ממיושן לעתידני מאוד ומיישר קו עם גורדי השחקים החדישים בעולם הבנייה. ניתן גם לבצע שדרוג של חלק מקירות המבנה שאותם נחליף לקירות מסך, בדגש על קירות בכיוונים מזרחיים, דרומיים או מערביים בכדי לנצל את קרני השמש שמגיעות מכיוונים אלה. השילוב של הזכוכית והאלומיניום במבנה שלכם יזכה לשבחים בהיבט הניראות גם אם תהיה רק בחלק מן המבנה וגם אם תבוצע החלפה של כלל קירות המבנה שלכם.

כיצד מתבצע תהליך של חיזוק מבנים ישנים?

התהליך של שדרוג מבנים במסגרת בנייה ב-2020 אינו מתבצע ביום אחד כאשר קודם כל יש לתכנן אותו בקפידה באמצעות אדריכל ומעצבים וגם להיעזר בקבלנים אותם נרצה לערב כמו קבלני סקיילייט למשל. ייתכן ונצטרך לשלב אלמנטים של חיזוק המבנה שאותם נצטרך לבצע בשלבים הראשונים של השדרוג ולאחר מכן לטפל בצד הקוסמטי של השדרוג. לאחר תהליך התכנון אנו נבחר את הקבלנים המבצעים של הפרויקט כאשר כל קבלן בתחומו יתחיל לפעול בהתאם לקצב ההתקדמות של השדרוג, כך למשל קבלני שלד וקונסטרוקטורים יעבדו על המבנה לפני קבלני הסקיילייט שכנראה יסיימו את הליך השדרוג עם הקמת קירות המסך.

 

אהבתם? שתפו:
5/5
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
אולי יעניין אתכם גם: