בנייה חכמה קווים לדמותה

אם עוסקים בנושא של בנייה, מגלים כי יש כל כך הרבה סוגים ממנה, כאשר חלקם היו נפוצים בעבר וחלקם עדיין קיימים. אנחנו שומעים הרבה על בנייה ירוקה, בנייה טכנולוגית ולאחרונה עולה מושג נוסף – בנייה חכמה. המונח הזה בעצם מתייחס לדרך שבה נבחר לנהל את הפרויקט שלנו והכל מתחיל כבר בשלבים הראשונים המבוססים על תכנון חכם. החוכמה תבוא לידי ביטוי גם בביצוע ואפילו באכלוס. במקביל, בנייה חכמה יכולה הרבה פעמים להיות קשורה גם לטרנדים וטכנולוגיות של השנים האחרונות כמו עקרונות בית חכם, בנייה ירוקה ששמה דגש על כל הנושא הסביבתי האקולוגי ועוד.

 

מה זה אומר לבנות בצורה חכמה?

במהלך התהליך, כל פרויקט עובר כמה שלבים ועל כל שלב אחראי בעל מקצוע או קבלן שהתפקידים שלו שונים ומבוססים על השלב הקודם. כדי שבית ייבנה בצורה חכמה, עלינו קודם כל להכיר היטב את עולם ותחום הבנייה. מדוע? משום שבנייה חכמה מבוססת על המון מרכיבים וכולם קשורים אחד לשני החל מבחירת חומרי העבודה שישמשו אותנו לבניה, דרך מחשבה על מערכות מתקדמות ליצירת נוחות תרמית במבנים ומניעת כניסה של מים ועד הסתכלות על כיווני אוויר ושמש במטרה לחסוך ולייעל תהליכים אנרגתיים. שמדברים על לבנות חכם מתכוונים קודם כל לניהול אופטימלי של כל הפרויקט מא‘ ועד ת‘, תוך מחשבה קדימה במטרה ליצור זרימה אנרגתית ויעילות בכל השלבים מבלי שנוצר מצב של עיקובים.

 

עולם הבנייה הוא תחום מורכב הדורש ידע וניסיון

שאדם פרטי בא לבנות את ביתו, מדובר באתגר שכמעט בלתי אפשרי ליישם אותו בפועל. הרי עלינו להכיר את כל שלבי הבניה ואת כל בעלי המקצוע שיקחו בפרויקט חלק. בנוסף, עלינו לבחור את אותם אנשי מקצוע, כאשר כל איש מקצוע חייב להתאים לשלב הספיציפי בתהליך תוך תיאום ביניהם, פיקוח והכל כדי שהפרויקט יזרום בצורה האופטימלית.

אז איך בעצם עושים את זה? איך בונים חכם?

מכיוון וקשה מאוד לנהל חיים, לעבוד, לדאוג לילדים ולבנות בית במקביל, הדבר הכי חשוב שאתם צריכים לעשות הוא להעביר את ניהול הפרויקט על כל שלביו למישהו מקצועי. מישהו שאתם באמת יכולים לסמוך עליו במלוא מובן המילה. ניהול נכון של פרויקט בניה יוביל לתוצאה הטובה ביותר. אם אתם תבחרו לנהל את הפרויקט בעצמכם בלי שיש לכם את הניסיון והידע בתחום, תיתקלו באינספור סוגים של תקלות ובעיות בכל שלבי הבניה. אותן בעיות יכולות לבוא לידי ביטוי אחר כך בליקויי בניה. כאמור, כל שלב דורש הבנה מעמיקה בתחום והתאמת בעל המקצוע לביצועו. מול כל בעל מקצוע, יהיה עליכם לחתום על הסכם עבודה, לתאם את הזמן שהוא מבצע אותו תוך התייחסות לשאר השלבים. לכן, בניה חכמה מתחילה קודם כל בבחירת אנשי מפתח מקצועיים כמו האדריכל שיתכנן את הפרויקט, המודד שימדוד את השטח, הקבלן שינהל את הפרויקט עצמו, יועץ חשמל, אינסטלציה וכדומה.

 

בית חכם מתוכנן חכם

כל אחד מאיתנו שונה מהאחר, לכל אחד יש תקציב אחר לבניה ולכן תהליך הבניה חייב להיות מבוסס על הצרכים הספציפיים של האנשים שהולכים לגור באותו פרויקט.

 

לסיכום, פרויקט בניה הוא תהליך מאוד מורכב הדורש ידע אינסופי בתחום ולכן כדי לבנות חכם, חייבים להעביר את המושכות לידיים מקצועיות ומנוסות. בשלבים הבאים ניתן יהיה לתכנן את הבית בצורה חכמה ולשים דגש על כל מה שיאפשר להנות מבית שתואם בצורה המושלמת את הצרכים של מי שהולך לגור בו.

אהבתם? שתפו:
5/5
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
אולי יעניין אתכם גם: